header-image

Santa Catalina – Mallorcas eget ”Little Sweden” 2 juli 2016

Santa Catalina är ett trendigt och populärt område i centrala Palma. Stadsdelen har en härlig atmosfär och en livlig saluhall med färska grönsaker, kött och fisk från Mallorca. De pittoreska gatorna runt de gamla fiskekvarteren kantas av mysiga fik och matställen. På gångavstånd når man Palma centrum och den fina båthamnen med dess härliga strandpromenad.

image2

image3

Under de senaste åren har intresset för Santa Catalina hos skandinaver – och framförallt svenskar – ökat explosionsartat. Det finns mängder av svenskägda rörelser i området, allt från caféer, barer och restauranger till yogastudios, massagecenter och skönhetssalonger.

Tack vare det faktum att Santa Catalina på mycket kort tid har förvandlats till Palmas trendigaste kvarter, har bostadsmarknaden i detta område haft några mycket bra år med försäljningsstatistik som långt överträffat förväntningarna. År 2015 ökade försäljningen i stadsdelen med 25 procent jämfört med året innan och bostadspriserna har gått upp nära 15 procent de senaste åren. Framförallt är det priset på bostäder med balkong och havsutsikt som skjutit i höjden. Våra kunder söker ofta lyxiga lägenheter med traditionell fasad och modern interiör. För att kunna möta dessa behov och kriterier, har vi nyligen lanserat ett antal exklusiva byggnadsprojekt som matchar de önskemål våra nordeuropeiska och skandinaviska kunder har.

MF1001

 

MF1299

Mallorcafastigheter hjälper dig att hitta ditt drömboende i Santa Catalina

Vi är den ledande svenska fastighetsmäklaren som riktar sig främst till skandinaviska kunder på Mallorca. Välkommen att kontakta oss med frågor och funderingar kring bostadsköp på denna fantastiska ö!

//Michelle Bång på Mallorcafastigheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *