header-image

Förstklassigt på första linjen 30 juli 2016

Hur mycket är en havsutsikt på Mallorca egentligen värd?

Detta designerhus ligger ute på marknaden för 4 950 000 euro. Priset beror inte bara på att det är ett fantastiskt, modernt hus, utan kanske ännu mer på dess unika läge. Huset ligger nämligen precis vid strandkanten och tack vare sin fiffiga arkitektur verkar det nästan flyta ut över havet. Det är en bostad som utnyttjar sitt läge till fullo och erbjuder spektakulär panoramautsikt över havet och horisonten.

MF1281

En bostad vid havet är naturligtvis en lyxvara på alla fastighetsmarknader, men kanske ännu mer på Mallorca. Här på ön kan nämligen ett havsnära läge höja priset på en bostad med över 50 procent. Anledningen till detta, är att det nästan inte släpps nya byggtillstånd för fastigheter på första linjen längre. Under de senaste årtiondet har byggandet längs Mallorcas kuster begränsats rejält, i syfte att skydda och bevara naturen. Det är därför oftast möjligt att renovera en bostad vid havet, medan det är nästintill omöjligt att bygga en ny fastighet på samma läge. Detta gör såklart de bostäder som ligger vid havet särskilt unika och garanterar samtidigt att deras värde bara kommer öka i framtiden. En bostad med strandläge innebär således inte bara en härlig och vacker egenskap, utan representerar även en dyr men utmärkt investering.

På Mallorcafastigheter har vi tagit fram en ungefärlig priskalkyl på värdet av strandnära bostäder med havsutsikt. Dessa egenskaper kan öka värdet på en bostad enligt följande:

  1. På stranden: +60%
  2. Strandpromenad/första linjen: +50%
  3. Vid kusten: +40%
  4. Havsutsikt: +20%

MF1379

MF1399

Mallorcafastigheter hjälper dig att hitta ditt drömboende vid havet

Vi är den ledande svenska fastighetsmäklaren som riktar sig främst till skandinaviska kunder på Mallorca. Välkommen att kontakta oss med frågor och funderingar kring bostadsköp på denna fantastiska ö!

//Michelle Bång på Mallorcafastigheter

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *