header-image

Checklista inför köp av bostad på Mallorca 21 juli 2017

Allt fler svenskar har fått upp ögonen för Spanien och det som lockar mest är faktiskt bostadsmarknaden. Många köper idag hellre en bostad här än att komma ner för att hyra. Mallorca är ett av de semesterresemål som drar mycket svenskar. Hit flyttar allt fler yngre människor och det blir även allt fler pensionärer som tillbringar vintrarna här nere. Men det är inte bara att packa väskan och flytta. Det finns mycket du måste tänka på. Så som skatter, bostadsområden, priser och besiktningar. Allt skiljer sig en del mot för i Sverige och därför kan det vara bra att kolla upp allt i förväg och göra en checklista så att inga oväntade saker dyker upp. Här kommer lite tips på vad du framför allt behöver tänka på inför ditt bostadsköp på Mallorca.

När du har tänkt tillbringa din tid där?

Det första som är bra att fundera kring är när du tänkt bo där? Är det året runt eller bara säsongsvis? Beroende på när du har tänkt tillbringa tid på Mallorca kan det därför vara en bra idé att leta efter ett boende som är fullt utrustad för rätt årstider. Om du till exempel planerar att spendera somrarna där så kan det vara bra att se till att det finns AC, fläktar eller annat som kan hålla bostaden sval under varma förhållanden. Men ifall du hellre undkommer den svenska vintern och vill spenderar ett par veckor på Mallorca under det kalla halvåret. Då kan det vara bättre att se till att bostaden är välisolerad och tät för mildare väder och mer regn. Välj alltså bostad baserat på när du har tänkt bo där.

Har du tänkt hyra ut när du inte använder bostaden?

Detta är någonting som kan påverka ditt val en hel del. Om du har tänkt hyra ut bostaden när du själv inte använder den så kan det till exempel vara en bra idé att välja en bostad som du kan hyra ut för en hel del pengar. Om du har en bostad vid kusten så kan du förmodligen hyra ut denna till ett förmånligt pris om bostaden är i bra skick, jämfört med en bostad som ligger på landet. Närhet till större städer och flygplatsen kan även vara bra att tänka på om du har planer på att hyra ut.

Kolla in närliggande områden

Det är viktigt att kolla in de närliggande områdena för att se om det passar dina personliga behov. Om du till exempel har en familj så kan det vara en bra idé att se till att det finns gott om aktiviteter i närheten. Då kan ni undvika att ni får spendera en hel del tid i bilen för att ta er omkring. Om du är en aktiv person som gärna cyklar eller promenerar, då kan det även vara bra att kolla in möjligheterna till att göra detta i närheten av den bostad som du är intresserad av.

Hur stor tomt behöver du egentligen?

Om du köper ett lantligt hus på Mallorca så kan det tillkomma en hel del land. Detta är någonting som antingen kan vara perfekt om du är ute efter att ha en hel del personlig mark. Men det kan även bli en riktig börda om du inte vill behöva ta hand om exempelvis en trädgård som du inte använder. Tänk därför noga på vad du behöver innan du bestämmer dig för att köpa en bostad. Även om du köper en lägenhet eller en mindre bostad så kan dessa komma med gott om utomhusutrymme, till och med en delad pool många gånger.

//Dani på Balearic-properties.se

Kategorier:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *