header-image

Spaniens dyraste fastighet hittas på Mallorca 15 augusti 2017

Mallorca är ett av Europas populäraste turistmål och vi svenskar har sedan en lång tid tillbaka varit förtjusta i denna härliga ö. Varför Mallorca är så populärt är lätt att förstå när man besöker ön. Den har nämligen utöver alla soldagar fantastiskt mycket att erbjuda, och det är en ö som det är svårt att inte vilja återvända till efter att man har varit här en gång. Mallorca är alltså en mycket välkänd destination bland svenskar och andra semesterfirare från olika håll av Europa och resten av världen. Vad betydligt färre dock känner till om Mallorca är att där finns Spaniens dyraste fastighet.

Just dyra fastigheter är inget ovanligt för Mallorca. Detta är som sagt en underbar ö att bo på, och smakar det så kostar det. Mal Pas Mansion är dock på en egen nivå. Denna fastighet ligger närmare bestämt i kommunen Alcúdianorra sidan av Mallorca. Tar man sig en titt på den så förstår man snabbt varför den kostar så mycket som 57.5 miljoner euro. Lyx är här nämligen bara förnamnet! Egendomen täcker sammanlagt en yta på hela 3,500 kvadratmeter, och ligger på den högsta punkten i Bonaire vilket är ett av de lyxigaste områdena på ön. Här är utsikten helt fantastik med underbar vy över det klarblå havet och de omkringliggande bergen täckta av palmer och andra sorters träd. Här kan man minst sagt njuta av livet på allra bästa sätt.

Lyxen handlar dock om betydligt mer än bara utsikten, för här är det nämligen bara att välja och vraka bland alla lyxiga tillhörigheter som ingår i fastigheten. På egendomen finns till exempel en helikopterplatta, en gigantisk utomhuspool där man kan bada samtidigt som man njuter av utsikten, en botanisk trädgård, en tennisbana, och två underjordiska garage som tillsammans har plats för upp till 30 bilar. Det finns här även en extra villa där vaktmästaren kan bo, och i den finns tre sovrum och två badrum.

Det stora huset har hela 9 sovrum och 12 badrum, och består av en sammanlagd area på 2900 kvadratmeter. Samtliga sovrum är noggrant inredda och består av skräddarsydda designermöbler av högsta kvalitet. Även här inne finns det fullt med lyxigheter, eller vad sägs om en inomhuspool med tillhörande spa, ett turkiskt bad, en bastu, en jättejacuzzi, ett gym samt ett jättelikt vardagsrum med en stor eldstad, hemmabiosystem och ett stort bibliotek? Här finns också matplatser både inne- och utomhus där man kan umgås över en god måltid samtidigt som man kan blicka ut över havet och det omkringliggande landskapet.

Att beskriva allt fantastiskt med denna fastighet hade krävt att man skrev en tjock bok, utan det måste upplevas på egen hand för att man ska kunna förstå vilken drömbostad detta är. Det gör inte heller saken sämre att den ligger på just Mallorca med sitt härliga klimat, underbara stränder, och spännande nattliv. Denna fastighet erbjuder med andra ord ett oerhört stort utbud av trevligheter att njuta av, och här kan man leva lycklig i alla sina dagar!

//Dani på Balearic-properties.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *